Jaguar Land Rover vrea mașini autonome care „gândesc” ca oamenii nu ca roboții

Jaguar Land Rover vrea mașini autonome care „gândesc” ca oamenii nu ca roboții

Jaguar Land Rover va lua parte la un proiect ambițios al cărui scop este acela de a adapta vehicule astfel încât acestea să se conducă singure într-un mod mai similar cu şoferul uman și nu după „gândirea roboților”.

Ca parte a acestei inițiative, Jaguar Land Rover le va permite angajaților din Greenwich să acceseze o flotă de vehicule special echipate. Modelele vor fi echipate cu o serie de senzori cu rolul de a înregistra obiceiurile de șofat ale oamenilor în viața reală și modul în care aceștia iau decizii.

Mai exact, specialiștii vor analiza mai ales acele scenarii legate de modul în care șoferii se comportă înainte și în giratoriu sau intersecții și cum reacţionează în situații de urgență.

Toate aceste informații cumulate urmează a fi integrate pentru crearea unui sistem autonom avansat care poate mima comportamentul uman.

Decizia privitoare la acest proiect a fost luată după ce compania a ajuns la concluzia că oamenii vor avea mai multă încredere în vehiculele autonome dacă acestea vor funcţiona pe baza unor sisteme care imită comportamentul uman și nu regulile stricte ale roboților.